top of page
Søg

KUNST OG ORIGINALITET GIVER VIRKSOMHEDER EN SÆRLIG DIMENSION

Originalitet i form af kunst er et spændende værktøj, når ledelsen ønsker en identitetsmarkør der kan påvirke opfattelser, forbedre arbejdsmiljøet, bakke op om en virksomhedskultur, perspektivere et DNA eller på anden måde signalere overfor kunder, leverandører og medarbejdere, at originalitet og kreativitet er en naturlig og indkorporeret del af hverdagen. Udover den lille detalje, at virksomheder har ret til at fratrække eller afskrive udgifter til køb af kunst


For længere væk fra kommunikation, branding og virksomhedskultur er kunst nemlig heller ikke. Jeg rådgiver gerne om moderne dansk kunst eller udvælgelse af kunstnere i forbindelse med kampagner, kulturs processer, brand aktivering, medarbejder inspiration, corporate indretning, investering eller almen dekoration.


Jesper Keller - 'NO TEXT HERE PLEASE' - Værket indgik i dekoreringen af Estate Media's kontor


Jeg har kontrakt til et bredt netværk blandt danske kunstnere, gallerier, kuratorer og andre kunstinteressede, som jeg trækker på, hvis man ønsker den særlige dimension, som original kunst bidrager med i bygninger, mødelokaler, restauranter, kontorer, lobbyer, butikker, hoteller og lignende professionelle sammenhænge.


En af de virksomheder, som har været forud for sin tid, er Politikens Hus der gennem en række ombygninger har indarbejdet kunst, så det går op i en højere enhed. Rygter vil vide, at den tidligere bestyrelsesformand Ernst Klæbel havde en stor kærlighed til billed- og møbelkunsten, hvilket i dag er synligt overalt på gangene i Politikens Hus' mange bygninger omkring Vestergade, Rådhuspladsen, Vester Voldgade og Studiestræde. Medarbejderne bliver forkælet med nogle af landets fornemmeste samtidskunstnere, som f.eks. Asger Jorn, Per Kirkeby, Judith Fischer Hansen, Hans Voigt Steffensen, Henry Heerup, Egill Jacobsen, Kurt Trampedach, Carl-Henning Pedersen og mange flere. Samlingen er så omfattende, at der er udgivet en bog, "Bladhus og Billedkunst" af Henrik Sten Møller og Peter Michael Hornung, som måske kan findes på dba.dk.


Carl-Henning Pedersen - 'Røde Fugle'- Værket hang i flere år i Ekstra Bladets Annoncesalg


En anden virksomhed med en endnu mere imponerende og nyere samling er Saxo Bank's hovedkvarter i Hellerup. Dette er nøgternt set én af Danmarks største corporate kunst-samlinger med en kvalitet, der er uden sammenligning og meget sympatisk, da mange af værkerne er af danske kunstnere.

Hvor Politikens Hus' stil er mere Cobra-generationen, er Saxo Bank's stil mere moderne, med kunstnere som f.eks. Kristian Hornslet, Michael Kvium, Leif Sylvester, Anne Tholstrup, John Kørner, Tal R, Elmgreen og Dragset, Sys Svinding og mange flere. Dette eksempel er naturligvis en ekstraordinær dedikation til kunst på arbejdspladsen, men som giver god mening, da det bløder det hårde bank-image lidt op.

En kort video om 'The Saxo Collection', men husk, at mindre kan altså også gøre det..


En tredje virksomhed der kan nævnes er det familieejet Karberghus A/S der bl.a. med deres kontorfællesskab 'Office Club' som er for fordelt på ejendommene Brønnums Hus, Harsdorffs Hus og Zieglers Gaard i København har en imponerende samling af samtidskunst af bemærkelsesværdig høj kvalitet. Hvis man får mulighed for at kigge forbi, bør man prioritere det, for bl.a. at opleve værker af Michael Kvium, Anette Harboe Flensburg, Olafur Eliasson og Andy Warhol med mange flere.


Udsnit af Michael Kviums 'The Duke' der bl.a. kan opleves i 'Office Club's samling


En sidste inspirations anbefaling er Michael Solgaards gode bog 'Med kunsten som indsats' om mødet mellem erhvervslivet og samtidskunsten. Den er den første af sin art i Danmark og præsenterer en række af de mest visionære danske virksomheder, som samarbejder strategisk med samtidskunstnere, og stiller spørgsmål til, hvilken forskel disse møder skaber. Bogen bygger på interviews med nøglepersoner i Novo Nordisk, DSV, KLAR Advokater, Aquaporin, Mads Nørgaard – Copenhagen, Kirk Kapital, Kvadrat, Polestar, HAY, Mayfair Hotel og Salling samt kunstnerne Bjørn Nørgaard, Jeppe Hein, Olafur Eliasson og Rose Eken. Bogen kan købes her.

Michael Solgaard - 'Med kunsten som indsats'


Men enhver kunstrådgivningsopgave er naturligvis helt sin egen og kunstverdenen flytter sig hele tiden. Så ræk endelig ud, hvis du har forespørgsler, ønsker eller spørgsmål omkring kunst, så bistår jeg gerne.Yorumlar


bottom of page